Breaking News

भगत थारी चुनड़ ल्याया ए

Bhagat Thari Chunard Layya Ae Story

ओढ़ो ओढ़ो म्हारी माता रानी आज
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए
ओढ़ो ओढ़ो म्हारी कुलदेवी आज
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए

इ चुनड़ को पोत है मइया जयपुर से मंगवायो
भगतां कै घर बनी चुनड़ी,सांचो माल लगायो
प्यारो लागे चटक रंग लाल
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए

सोने चांदी का तार कढ़ाकर लंपि नै जड़वाई
साँचे मोत्या री लड़ियाँ नै चारु मेर लगाई
बीच तारा री सजी रे बारात
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए

ओढ़ चुनड़ी बैठी मइया,कितनी प्यारी लागे
तीन लोक में मइया थारी शक्ति का डंका बाजे
रया देव फूल बरसाय
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए

म्हारी मइया जी कै भगतो नजर नही लग जावै
लूड़ राई मिल कर वारो जद हीबड़ो सुख पावे
जावै राम बलिहारी आज
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए

ओढ़ो ओढ़ो म्हारी माता रानी आज
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए
ओढ़ो ओढ़ो म्हारी कुलदेवी आज
भगत थारी चुनड़ ल्याया ए


 

odho odho mhaaree maata raanee aaj
bhagat thaaree chunad lyaaya e
odho odho mhaaree kuladevee aaj
bhagat thaaree chunad lyaaya e

i chunad ko pot hai maiya jayapur se mangavaayo
bhagataan kai ghar banee chunadee, saancho maal lagaayo
pyaaro laage chatak rang laal
bhagat thaaree chunad lyaaya e

sone chaandee ka taar kadhaakar lampi nai jadavaee
saanche motya ree ladiyaan nai chaaru mer lagaee
beech taara ree sajee re baaraat
bhagat thaaree chunad lyaaya e

odh chunadee baithee maiya, kitanee pyaaree laage
teen lok mein maiya thaaree shakti ka danka baaje
raya dev phool barasaay
bhagat thaaree chunad lyaaya e

mhaaree maiya jee kai bhagato najar nahee lag jaavai
lood raee mil kar vaaro jad heebado sukh paave
jaavai raam balihaaree aaj
bhagat thaaree chunad lyaaya e

odho odho mhaaree maata raanee aaj
bhagat thaaree chunad lyaaya e
odho odho mhaaree kuladevee aaj

Check Also

vatt-tree

वट वृक्ष की धार्मिक विशेषताएं

हिंदू धर्म में वट वृक्ष को एक पवित्र और पूजनीय पेड़ माना जाता है, जिसे शक्ति, दीर्घायु, और समृद्धि का प्रतीक माना जाता है। इस पेड़ में....