Breaking News

श्री गणेश स्लोखम

ganesh jee par shani kee drshti

प्राणमया सिरसा देवं गौरी पुत्रां विनायकम
भक्तावसं स्मारेणनित्यं-आयुः कमर्ता-सिद्धए (1)

प्राथमाम वक्रा-टुंदम का एकदन्तम द्वितीयकाम
टरतियाँ क्रस्ना-पिंगक्सां ग़ज़ा-वकटरम कटुथकं (2)

लंबोदराम पनकमाम का सस्तां विकतम-एवा च
सप्टमाम विघ्ना-राजम का धूम्रा-वर्नाम तथस्तमाम (3)

नवमं भला-कंडरम का दसमाँ तू विनायकम
एकादासं गणपटीं द्वाड़ासं तू गजाननाम (4)

द्वाड़सटानी नमनी ट्री-संध्यम यह पाठें-नारह
ना का विघ्ना-भायं तस्या सर्वा-सिद्धि-करम प्रभो (5)आ

 
[To English Wish4me]

Pranamya sirasa devam gauri putram vinayakam
Bhaktavasam smarennityam-ayuh kamartha-siddhaye (1)

Prathamam vakra-tundam ca ekadantam dvitiyakam
Trtiyam krsna-pingaksam gaja-vaktram catuthakam (2)

Lambodaram pancamam ca sastham vikatam-eva ch
Saptamam vighna-rajam ca dhumra-varnam tathastamam (3)

Navamam bhala-candram ca dasamam tu vinayakam
Ekadasam ganapatim dvadasam tu gajananam (4)

Dvadasaitani namani tri-sandhyam yah pathen-narah
Na ca vighna-bhayam tasya sarva-siddhi-karam prabho (5)

Check Also

vatt-tree

वट वृक्ष की धार्मिक विशेषताएं

हिंदू धर्म में वट वृक्ष को एक पवित्र और पूजनीय पेड़ माना जाता है, जिसे शक्ति, दीर्घायु, और समृद्धि का प्रतीक माना जाता है। इस पेड़ में....