Breaking News

श्री राम चंद्रा कृपालु भाजमान हरण भावा भाया डरुणाम

Prem aur paramaatmaa
sudarshan par jagadamba kee krpa

श्री राम चंद्रा कृपालु भाजमान हरण भावा भाया डरुणाम
नाव कंज लॉकंगन कंज मुख कर कंज पद कंज़रुणाम

कंदार्प अगणित अमित च्चवि नाव नील नीरज .
पाट पीट मनहू तड़ित रूचि सूची नौमी जनक सुतावर्म

सिर मुकुट कुंडल तिलक चारू उदार अंग विभूषनाम
आजनुभुज सिर चपडार सन्ग्ऱम जीत खरदूषनाम

भाज दीनबन्धु दिनेश दानव दैत्या वंश निकंदनम
रघुनंद आनंदकांड कोषलचंद दसरत .

इति वादित तुलसीदास शंकर शेष मुनि मान रंजाणम
माँ हृदाया निवास कुरू कमदी खाल दल गंजाणम
[To English Wish4me]

Shree Ram chandra kripalu bhajman haran bhava bhaya darunam
nav kanj lochan kanj mukh kar kanj pad kanjarunam

kandarp aganit amit chhavi nav neel neeraj sundaRam
pat peet manahu tadit ruchi suchi naumi janak sutavarm

sir mukut kundal tilak charu udar ang vibhushanam
aajanubhuj sir chapdhar sangRam jit khardushanam

bhaj deenbandhu dinesh danav daitya vansh nikandanam
raghunand anandkand koshalchand dasrath nandanam

iti vadit tulsidas shankar shesh muni man ranjanam
mam hridaya niwas kuru kamadi khal dal ganjanam

Check Also

vatt-tree

वट वृक्ष की धार्मिक विशेषताएं

हिंदू धर्म में वट वृक्ष को एक पवित्र और पूजनीय पेड़ माना जाता है, जिसे शक्ति, दीर्घायु, और समृद्धि का प्रतीक माना जाता है। इस पेड़ में....